ner-för-backen-rullnings-tävling

image58

Hade en alldeles underbar dag igår, var på promenix med Hanna först. Vi ringde Clara och Bexy och gick för att köpa glass sen, jag och Hanny tog en sandwich, Bexy tog en Mars (eller en sån där chokladglass men kolasås och jordnötter typ(?)) och Claris, en lakritspuck. Vi vandrade därefter till de gröna dalarna där vi gungade och sen la oss i gräset. När vi låg där och hade det underbart kom Mirandas lillebror (L) och hans lilla kompis (M) , de är tre-fyra år, fast de är faktiskt stora!

L (lite snorig): Vi är stoooora nuuuuu, vi har ingen jacka och är här sjäälvaaaaa (förutom L's pappa som stog tre meter bort)!
M: - (han sa inget)(han hade blåa tights, orange jacka och röd keps, asball)
L (lite mer snorig): Och vii har sluutat med blöja och napp! (väldigt stolt)

Sen hade vi ner-för-backen-rullnings-tävling, L vann hela tiden (:O), sen gungade vi lite, snacka om dagis och sånt. Snacka lite om andra intressanta saker. Vi lämnade L hemma och hämtade Miranda som hämtade Mathilda. Bättre kunde det inte blitt!

Without a trace.

Åh, vilket underbart väder! Har klippt gräset idag, det är askul, fast liiiite jobbigt var det när jag upptäckte att min ipod var borta och såg massa olika vita delar framför mig på gräsmattan, men det vara bara en blomma, puh. ipoden låg borta vid studdsmattan. Innan jag gav mig ut i djungelgräset var jag i stan med mamma, jag köpte en bok och en till ram (!). Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, jag vill gå ut och promenixa men Hanny är sjuk, Bexy svarar inte och Juana är trött eller nått. Vi ses.

Uppdatering! Det blev promenix, yeahj! Och lite fotboll med.

noll

Hej, alla, har noll inspiration jusst nu, återkommer when i have it !

Dagens lista - authors

image57

image52image53image54image55image56

De här författarna har skrivit några av mina absoluta favoriter!

Milk & Kladdis

Hej, har haft lite bloggtorka i några dagar. Idag redovisade jag i engelskan, vi hade ett projekt som hette "Timeline", jag tror det gick bra. Sen fick jag ett ryck att baka kladdkaka, gott blev det, speciellt med kall mjölk till!

image50

TGIF, igen

Så var det fredag igen, yeah!

whattodowhattodowhattodo

När man är sjuk är man ju typ alltid hemma en dag extra innan man väl pallrar sig tillbaks till skolan, den dagen var idag. Så vad ska man göra när man är hemma och varken är übersjuk eller heelt frisk, jo precis det här ska man göra:

  • Sova ut! (låt inte din mamma väcka dig klockan nio för att sedan be dig gå ner för att kolla om hon har glömt sina nycklar i dörren, och därmed lämmna sovrumsdörren öppen så att en viss katt förstår att du är vaken för att sedan lägga sig i din säng och därefter väcka dig med sina rispningar mot dörren så att du får gå upp en gång till, (eftersom det inte går att sova annars) undvik det, så går det fint).
  • Göra ett TV-schema! (så slipper du kolla på tråkiga ordprogram med ovanligt pratglada, snygga, unga prograledae och ordtävlingar med uppgiften att lösa en alldeles för enkel uppgift som tex. "går att laga mat i" k_strull, eller till exempel dagens rätt (det handlar om trav typ, det är alltså inte ett matlagningsprogam som jag trodde, kolla sånt med, så funkar det).
  • Ladda DVD:n! (för eventuella glapp i TV-schemat)
  • Skaffa matbud! (gör inte egna ostmackor med citronpeppar och oregano, det passar inte ihop, okej?)
  • Sms:a kompisar, på eventuellt badhus! (så slipper du gå miste om vem som klarade 500 meter klädsim medans du satt och åt ostmackor med citronpeppar och oregano)(varför gjorde du det? det passar ju inte ens ihop?)
Receptet till en fragångsrik "jag är inte helt frisk men heller inte über sjuk-dag". Och ja, vi ses imorgon.

So sick

Hej, jag är förkyld. Så nu blir det inga inlägg på ett tag, saknar er alla underbara kompischar, mycket rolig sms-stund idag, fortsätt så! Vi ses.

Brassipuck

I torsdags på idrotten började Mirandy (sjukdomen spökar igen) prata om en glass, den glaasen som var gul med vanilj inuti och tuggummi i pinnen, alla girlsen kom överens om att det var en väldigt god glass. Miranday hade mailat GB, och frågat vart den tog vägen. I alla fall, så hette glassen Bubbelpop (?), jag trodde den hette Klipp Klapp, och den fanns på glasslistan över glassar från 1982??? Woot? Jag har ju ätit den? Jag kan inte minnas att jag fanns på 80-talet. Men nu till saken, igår när vi slutade och kom ut i friska luften för första gången sen klockan sju på morgonen typ, var det vår!! Jaa, det är sant!! Det var vår! Det var 11° men ändå!! Det var vaaarmt, typ, och vårluft. Och vår = glass, glass = sommar, sommar = lov, lov = glass, enkel ekvation. Så då var jag tvungen att gå in här igen, för GB har faktiskt en väldigt mysig hemsida, där kan man kolla på gamla glasskartor, och visst var de mycket snyggare innan? Den till höger är från 1967 och den andra från 93.

image49




































För länge sedan (typ 60-70-talet) hette alla glassar top, stor, puck, stång, puckstång, eller stor puckstång! Som till exempel; Stor-strut, Stor-trumma, Nougat-top, Top Hat, Storpuck, Pistagepuck, Nötpuck, Puckstång, Chokladpuck och Brassi!?? Brassi? Vad då Brassi? Que?

"Hej, en Brassi, tack"
"Tyvärr vi har bara Stor-strut, Stor-trumma, Nougat-top, Top Hat, Storpuck, Pistagepuck, Nötpuck, Puckstång, Chokladpuck"
"Inte Brassi?"
"Nä"

Brassi (?), seriöst.

Whats your favorite glass?

Ps. Me love Henkan!
Ps 2. Jag har praktikplats, wo-ho, wo-ho, wo-ho *seger dansar*!!



Dagens Bild - 2/4-08

image48
Inlägg som innehåller mer text kommer snart.

RSS 2.0