halloween

Detta skulle jag vilja ha på mig imorgon på halloweenfesten, men vad jag kommer att ha, har jag ingen aning om. Ha det bra.


stay ups - falke
klänning - H&M
skor - vagabond
väska & basker - chanel

play



Min favorit spellista nu:

Apologize - One Republic
Dani California - RHCP
Distant Dreamer - Duffy
Don't Look Back in Anger - Oasis
Fix you - Coldplay
Hallelujah - Jeff Buckley
Hey There Delilah - Plain White T's
I'm Yours - Jason Mraz
Mad World - Gary Jules
Paris s'enflamme - Ladyhawke
Radion Spelar Aldrig Våran Sång - Lasse Lindh
Release Me - Oh Laura
The Scientist - Coldplay
Shoreline - Anna Ternheim
Suddenly I See - KT Tunstall
Sweet Child o' Mine - Guns N' Roses
Svenska Hjärtan - Lasse Lindh
Your Song - Elton John
Unchained Melody - The Righteous Brothers
Varje litet steg - Lasse Lindh
We Cry - The Script
Wildhearts (Piano versionen) - Melody Club
Violet Hill - Coldplay
Viva la Vida - Coldplay

Jag tyker att apologize har en väldigt vacker video med, så kolla gärna den :)

books - maisie dobbs



Maisie Dobbs av Jaquelin Winspear, handlar om den modiga privatdetektiven och psykologen Maisie Dobbs, precis efter första världskriget. Hon löser sina fall på ett väldigt annorlunda sätt. Allting är väldigt väl beskrivit, in i minsta detalj, det känns som att Jaquelin har tänkt efter varenda ord innan hon skrivit dem. Förutom Maisie Dobbs finns tre andra karaktärer väl beskrivna under alla de tre första böckerna, det är hennes trogne assistent Billy Beale, hennes pappa Frankie Dobbs och hennes mentor samt närmaste vän Maurice Blanche. Som sagt har tre böcker kommit ut på svenska hittils "Maisie Dobbs", "Med lätta bevis" och "Lögnen" (Masie Dobbs, Birds of a Feather och Pardonable Lies), men ytterligare två har kommit ut på engelska "Messenger of Truth" och "An Incomplete Revenge". En mycket läsvärd serie.

höstmys

Hösten håller i sig, det regnar och blåser mest varje dag. Men det gör inget, det är mysigt ändå. Idag läste jag ut min bok, och det är dags att börja med en ny, kanske den här eller här, vi får se. Igår var mormor och farfar hemma på middag, det var mycket mysigt. Snart ska jag ut på en promenad med Bexus och Claris det ska bli kul, kanske tar jag och tar med kameran, vi får se om det fortsätter att regna. Ha det bra.


Clara i randig tröja, jag i rutig.

läxor.

Hej. Har inte hunnit blogga. I fredags var det dans och det var mycket kul. Vi har en väldigt rolig dans, vi dansar till All that jazz, från chicagomusikalen. I lördags hade vi gäster och det var jättemysigt. I söndags var jag på kalas hos min kusin som har fyllt 20, hon har en jättemysig lägenhet. Den här veckan kommer mest att gå åt till att plugga, vi har en massa grejs nu innan lovet. Det var rdovisningar idag, redovisningar på torsdag, spanska-projekt tills på fredag, hkk-läxförhör tills torsdag och matteprov också till torsdag. Helst hade jag viljat sitta på mitt rum med tända ljus, en kopp varm choklad och läsa ut min underbara bok, men det får jag väl göra på lovet istället.

cinema buns

Hallo. Har en ganska trevlig och mysig dag i skolan, vi bakade bullar på hemkunskapen så det luktade gott överallt. Nu har jag kollat igenom matten, eftersom vi har diagnos imorgon, övat på spanskaglosorna och engelska gramatiken. Sen har jag varit ute och sprungit med, lyckades slå upp min stukning, men jag kunde fortsätta springa klart i alla fall. Imorgon ska vi spela lacrosse på gympan, ska bli spännande. Ska snart gå och lägga mig. Godnatt.

druvor

Jag älskar verkligen hösten som den är nu. Ibland härligt frisk luft och strålande sol, eller massa regn det är sjukt mysigt. Man känner sig tillåten att bara mysa och ta det lugnt, ta en lite promenad eller cykeltur eller bara sitta inne med en kopp varm choklad och läsa en bra bok. Idag har klassen vait iväg på en liten grej, och det var ganska mycket intryck där, så nu är man lite slut. Nu blir det vindruvor (jag älskar små gröna lite sura vindruvor utan kärnor, helst fyra fem stycken i munnen samtidigt också, haha) till "Halv åtta hos mig", och därefter Roomservice.

trevligt.


                   
Hej. Farmor hade bakat jättegott igår, bullar, kringlor (omg kringlor är så himla gulligt och gott va), sockerkaka, kärleksmums och en jättestor hallontårta. Haha. Vi hade jättemysigt, jag pappa, farmor och min faster, satt och prata jättelänge om roliga tv-program. Innan vi gick hem såg vi på "Halv åtta hos mig.", det var faktiskt jättebra och mysigt. I skolan hände inget särskilt, eller jo det var soppa, och soppa betyder mackor, mackor betyder väldigt mååånga mackor...Eftersom de helt plötsligt bestämde sig för att ta bort brickorna, är just soppa himla svårt att få till. Man ska balansera ett litet pappfat med grönsaker och tre mackor med ost på, en sopptallrik, en sked och ett glas mjölk (orka gå två gånger). Jag tänkte shit vad smart jag balanserar sopptallriken på pappersfatet med mackorna på. Ehe. När jag kom till min plats saknades en ostskiva, den hade smält fast under skålen. Buhu. Kletig varm ost. Så himla onödigt för då var jag ju tvungen att gå två gånger endå. Islandsproblem, men, men.

Efter skolan cyklade jag hem till Johanna för att kolla på Beck med henne och Hanna. Vi är beroende av Beck, ingen aning om varför, tyckte den var skitdålig innan. Men vi har i alla fall väldigt kul. Hanna och Johanna hade gjort en överraskningstårta till mig. Haha, den var jättefin. Sen gick vi en liten promenad med Hilda och Bexus med. Härlig höstdag. Ikväll blir det Ugly Betty och Desperate Housewifes. Trevligt, trevligt. Ha det gött.

autumn's rain

Hallå. Idag har det då varit skola. Måndagar är ganska sköna dagar faktiskt, bra lektioner och sovmorgon. När vi satt på den sista lektionen och hade fem minuter kvar, tyckte alla att det var ovanligt mörkt för att vara två, och när alla satt och tittade ut på skolgården, började det spöregna! Det verkligen forsade ner, det såg ut som det regnade från marken istället. Men som tur var hade Johanna påmint mig om paraply i morse. Snart ska jag och pappa hem till farmor och fika. Farmor bakar ungefär 17 sorters kakor varje gång man kommer dit, supermånga och jättegoda. Så det ska bli mysigt. Ikväll kommer inget kul på tv, så det kanske blir lite bokläsning istället. Ha det bra.


oggis

Hej. Idag var jag i staden med Hanna och Johanna. Johanna behövde kolla på byxor. Och skor. Massor av skor. Flera hundra par skor. Hon hittade byxor men inga skor. Men hon provade tusen skor. Haha. Det var jättekul, Johanna är en liten kräsen typ, men vem är inte det, sen har hon lite problems med sina fötter också, inte jättekul då. Så det bidde inga skor. Vi råkade komma till stan lite tidigare, än alla affärer hade tänkt öppna. Så vi tog en fika på condeco, jag och Johanna tog varsin islatte macchiato (hahaha, hon i kassan ba what?!), och så delade vi på en blåbärsmuffins. Hanna drack typ en liter varm choklad, men den såg god ut. Jag hittade i alla fall ett par ugg-liknande skor på Johanssons, Vagabond, svarta låga, jättesöta. Jag köpte de eftersom det bara fanns de kvar i min storlek. Egentligen tycker jag att den bruna färgen på den "riktiga" ugg:sen är snyggast (inlägget under), men de är lite dyra. De jag köpte är väl också det men jag tänkte önska mig de av farfar, eftersom jag inte firat min födelsedag med honom än. Hanna köpta en ögonskuggsapplikator (knäppt ord). En jättemysig förmiddag på stan. I bussen hem ringde Mikipikipö och frågade om jag ville komma på cupcakepromenix med henne, Bexus och Hilda. Det ville jag. Klart jag ville det. Självklart. Miki hade bakat jättefint och vi tog med oss en korg och satte oss vid en bänk, supermysigt. Hilda hann inte komma innan jag var tvungen att gå, det var syndelisynd. Nu har jag precis kommit hem, har varit och sprungit 3.2 km med pappa, jättehärligt. Imon är det måndag, men det gör inget. Så det så. (Gillar de skorna med snörning jätte mycket!!, de svarta ugg:sen är de jag köpte (jag köpte två (lite onödigt med en (vem bryr sig)))).  Hahahaha kom på en sak, pappa undrade igår var man köpte sådana oggisar...



autumn

Jag har alltid gillat hösten. Jag älskar varje årstid egentligen, men jag tycker verkligen inte att det är fel med lite regn och grått väder då och då, det är supermysigt. Att gå ut med en varm jacka, stickade vantar, en mysig mössa och en termos med varmchoklad, är helt underbart. Att sitta ute sena sommarkvällar och bara lyssna på vågorna är också underbart. Att pulsa fram genom snön och köpa julklappar, är ashärligt. Att cykla och känna doften av vår, är jättefräscht. Alla årstider är underbara när de är som man föreställer sig, en höst med bara blåst och regn är inte så trevligt... en sommar med regn är ännu värre, en vinter med slask och 13 grader är äckligt, en vår med 19 grader känns bara onaturligt. Men när de är som de ska vara, är det helt perfekt. I höst vill jag ha en jätte mysig kappa, ett par varma skor, stickade vantar och kanske något extra. Men det räcker egentligen bara med en kopp varmchoklad, några kakor och en bra bok.


tjillevippen.


Humör:
Klart jag har humor.
TV: Televinken, lilla söta televinken.
Har: e, är ett djur som liknar kanin.
Ska: nska, astråk företag.
Borde: jag vet väl inte var de bor!?
Hiss: Den som går upp eller ner när man trycker på en knapp.
Diss: En typ av dimma, nån har stavat fel och lagt till ett s, ingen aning om varför.
Längtan: En typ av känsla.
Oro: , du lugna ro, min oro, o ro.
Mat: te! FY!!!!!!!!!!!!!!!

happy birthday

Hej. I lördags hade jag kalas eftersom jag fyllde femton för några månader sen. Jag har typ bakat hela förra veckan inför kalaset, eftersom jag hade tänkt ha någon form av bakkalas. Det blev ganska bra tror jag, jag bakade bullar, kolasnittar, chocolate chip cookies, chocolate chip peanut cookies, syltkakor, kärleksmums, kladdkaksmuffins, två olika sorters maränger, peanutbutter cupcakes, chocolate cupcakes och classic raspberry cupcakes, det tod sin lilla tid. Vi hade jättekul, men roligast var nästan på slutet då de flesta hade gått hem, och sju tjejer stannade kvar, vi spelade maffia och missbrukade mängder av cola, skitkul var det! I söndags var jag och mamma på stan eftersom jag behövde ett par nya jeans. Vi gick först till Hilfiger denim och jag provade ett par, och de passa! Det gick asfort! Jag prova en gråvitrandig polotröja med, som var jättesöt, men den kostade lika mcyket som jeansen nästan...Varför måste jag alltid vilja ha det dyraste, well well, irlandsproblem där.


RSS 2.0